یا اباصالح المهدی

یا اباصالح المهدی

رجعت امامان نور

چهارشنبه, ۱۳ فروردين ۱۳۹۳، ۰۲:۱۹ ب.ظ

رجعت امامان نور


نویسنده: آیت­ الله ­سید محمد ­کاظم ­قزوینی

 رجعت امامان اهل بیت(علیهم‌السلام) هم در قرآن آمده است و هم در روایات و هم در زیارتها:

 الف- در قرآن:

 برای نمونه در قرآن کریم می­فرماید: (إِنّ الّذِی فَرَض عَلَیْک الْقُرْآنَ لَرَادّک إِلی مَعَادٍ...)[1] یعنی: آن کسی که قرآن را بر تو فرود فرستاد به یقین تو را به وعده­گاهت­ باز می­گرداند ...

امام سجاد (ع) در تاءویل این آیه شریفه می‌فرماید: (یرجع­ الیکم نبیکم ­و امیرالمؤمنین­ و الائمة).[2] یعنی: پیامبر شما، امیرمؤمنان و امامان در عصر ظهور به دنیا باز می‌گردند.

 

ب- نمونه هایی از روایات:

1.­ امام ­صادق(ع) ­فرمود: (اول من تنشق الارض الدنیا: الحسین بن­علی علیه السلام.)[3] یعنی: نخستین کسی که با شکافته شدن زمین پس از قیامت حضرت مهدی (ع) به دنیا باز می­گردد حضرت­ حسین (ع) است.

2. و فرمود: (نخستین کسی که در جریان رجعت به دنیا باز می­گردد حضرت حسین (ع) است، او در دنیا روزگاری طولانی زندگی کند ...)[4].

3­. از آن­ حضرت ­سؤال شد که: (احق­ هی؟ فقال: نعم! فسئل: من اول من یجرج؟ قال (ع): ... الحسین علیه السلام... یخرج علی اثر القائم.)[5] یعنی: (آیارجعت ­واقعیت­ دارد؟) فرمود: (آری !) پرسیدند:(چه کسی نخستین رجعت کننده به خواست خدا خواهد بود؟) فرمود: (حسین (ع) پس­ از ظهور قائم ­رجعت ­می­کند.)

4­. و فرمود: (... و یقبل الحسین (ع)... فیدفع الیه القائم علیه السلام الخاتم، فیکون الحسین هو الذی یلی غسله و کفنه و حنوطه و یواریه فی حفرته.)[6] یعنی:حسین (ع) به به دنیا باز می­گردد و حضرت مهدی(ع) خاتم سلیمان را به همراه زمام امور جامعه به او می­سپارد و او کسی است که قائم را پس از یک زندگی طولانی و پربرکت که از دنیا می­رود، غسل می­دهد و به خاک ­می­سپارد.

5. و نیز در تأویل آیه شریفه قرآن (ثم رددنا لکم الکرة علیهم.)[7]

می فرماید: ( ... خروج الحسین فی سبعین من اصحابه، علیهم البیض لمذهبة... یؤدون الی الناس: ان هذا الحسین قد خرج فی اصحابه، حتی لایشک المؤمنون فیه ... والحجة القائم بین اظهرهم، فاذا استقرت المعرفة فی قلوب ­المؤمنین انه الحسین، جاء الحجة الموت، فیکون الذی یغسله و یکفنه و یحنطه و یلحده فی حفرته: الحسین ­بن ­علی ­و لایلی­ امر­الوصی ­الا الوصی.)[8] یعنی: حسین علیه السلام با حدود هفتاد نفر از یاران خویش به خواست خدا به دنیا باز می‌گردند. بر اندامشان لباس‌های درخشنده و آراسته و پر ارزشی است و به مردم ندا داده می‌شود که: (هان ای مردم ! این حسین علیه السلام است که به دنیا باز گشته است تا مؤمنان در مورد وجود گرانمایه­اش در دنیا تردید به خود راه ندهند ... و در همانحال حضرت مهدی (ع) نیز در میان یاران حسین و مردم است.

هنگامی که ایمان مردم نسبت به رجعت حضرت حسین علیه السلام استوار گردید، پایان زندگی امام مهدی علیه السلام فرا می­رسد. و حسین علیه السلام امور مربوط به غسل و نماز و به خاکسپاری پیکر پاکش را به عهد می‌گیرد. چرا که پیکر مطهر امام معصوم را، تنها همانند او باید غسل و کفن کند و بر پیکر او نماز گذارد و او را به خاک سپارد.

 

ج- فرازهایی از زیارت نامه ها:

1- زیارت نامه­های رسیده از جناب امامان راستین، نیز مساءله رجعت را بطور صریح بیان می­کنند، برای نمونه: در زیارت جامعه کبیره که از امام هادی(ع) رسیده ­است آمده ­است که: (مؤمن بایابکم، مصدق­ برجعتکم، منتظر لامرکم، مرتقب­ لدولتکم...).[9] یعنی: من به بازگشت شما به زندگی این جهان (پس از ظهور قائم) ایمان دارم، رجعت شما را تصدیق می­کنم و در انتظار فرمان و حکومت ­دولت­ شما­هستم...

2- در زیارت امام مهدی (ع) آمده است که: (... و ان رجعتکم حق لاریب­ فیها...)[10] یعنی:... رجعت شما واقعیتی است که در آن تردید راه ندارد.

3- و پس از زیارت هر امام معصوم به این جملات می­رسیم که: (... و حشرنی الله فی زمرتکم... و مکننی فی ­دولتکم و احیانی فی رجعتکم و ملکنی ­فی ایامکم...)[11] یعنی: خداوند مرا در گروه شما محشور سازد و در دولت شما به من تمکن و اقتدار بخشد و در رجعت شما زندگی مجدد ارزانی دارد و در روزگار پرافتخار حاکمیت عادلانه شما مرا بر سرنوشت ­خویش ­حاکم­ سازد.

 در این بحث فشرده (رجعت) روشن شد که امام مهدی (ع) تدبیر امور جامعه را پس از قیام و اصلاح زمین و زمان و سرشار ساختن جهان از عدل و داد همچنان به کف خواهد داشت تا حضرت حسین (ع) رجعت نماید و زمام امور را به دست گیرد.

به هر حال بحث از رجعت، یک بحث طولانی است و برخی از علمای ما در مورد آن کتابهای مستقلی نوشته اند که ما برای رعایت اسلوب کتاب، فشرده‌ای از آن را گزارش کردیم.

 


[1] . قصص، آیه 58.

[2]. تـفـسـیـر بـرهـان، ج 3، ص 239، ح 2، ذیل آیه شریفه و بحارالانوار، ج 53، ص 32.

[3] . بحارالانوار ج 53، ح 39 و بصائرالدرجات صص 18.

[4] . بحارالانوار، ج 53، ص 63، ح 54 و مختصر بصائر الدرجات، ص 18.

[5] . بحارالانوار، ج 53، ص 39.

[6] . بحارالانوار، ج 53، ص 39.

[7] . سوره اسراء، آیه 6.

[8] . تـفـسـیـر بـرهـان، ج 2 ص 406، ح 1 و کـافـى، ج 8 ص 206، ح 250 و بحارالانوار، ج 51، ص 56.

[9] . بحارالانوار، ج 102، ص 131.

[10] . بحارالانوار، ج 53، ص 472 و ج 94، ص3.

[11] . بحارالانوار، ج 53، ص 92

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۰۱/۱۳
محمد رضا عظیمی راد

امامان نور

مقاله

رجعت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی